JAAR THEMA 2020 2021

Thema dit seizoen is LENTE IN DE KERK.
De wereldwijde coronacrisis heeft diepe sporen getrokken in onze samenleving. Het kerkelijk leven is op veel plaatsen ontwricht en het is de vraag hoe gemeenten uit de crisis tevoorschijn komen.

De coronacrisis versterkt daarmee het gevoel dat een gure, winterse kou veel kerken in haar greep heeft. We somberen met elkaar over lege kerkbanken, afnemende interesse in de Bijbel en het geloof dat verdwijnt naar de rand van de samenleving.

Durven we nog wel op groei en bloei te hopen?

De winterse realiteit is echter niet het héle verhaal. Dat ondervond René van Loon, predikant in Rotterdam. Hij zocht in de afgelopen jaren de lente op in kerken. Hij zag bloesem in oude gevestigde kerken, bloei in talloze internationale gemeenschappen en groei van nieuwe kerkplanten.

In zijn boek kun je daar meer over lezen. De moeite waard.
Hoe is dat bij ons in de gemeente van Stellendam? Herkennen we iets van die lente in de kerk?
Het thema zal op verschillende wijze worden uitgewerkt in de diensten, de kinderprojectie, de huisbijbelkringen. Laat het ons gebed zijn dat dit seizoen onze gemeente een frisse lentegeur opsnuift en verspreidt. We als gemeente en persoonlijk mogen openbloeien in geloof en liefde.